Söyleşi - Esra Alkan

Çok değerli büyüğümüz, ablamız, üyemiz Esra Alkan Hanımefendi'nin söyleşisine tüm dostlarımız, hemşerilerimiz davetlidir.

7 Kasım Persembe günü, saat 14:00'te Tüyap'ta görüşmek dileğiyle..

 

 

Esra Alkan kimdir?( Esra Alkan )

İstanbul Üniversitesi’nde Arkeoloji okudu. Dünya’da 50 ye yakın ülke gezdi ama Anadolu’yu gezerken ki heyecanı hep daha farklı oldu. BİLSAK Bilim Sanat Kültür kurumunda koordinatör olarak ilk çalışma hayatına başladı. Turizm sektöründe işletmecilik yaptı. İstanbul Haber Ajansına bağlı KAVİS dergisinde ve Aktüel Baz dergisinde her ay kültür-sanat yazıları yazdı, röportajlar yaptı. Bir yandan da Kandilli Cemile Sultan Korusu’nda Es’Kandil’i kurdu.

Yeşilçam Ve Delta Filmcilik’te Atıf Yılmaz’la birlikte çalıştı; Eğreti Gelin filminin 4 yıl boyunca yapım danışmanlığını yaptı. Kanaltürk’te Yurtdışı “Şimdi Gitmek Zamanı” adlı programı hazırladı. TRT 1'de yazıp sunduğu “Kalk Gidelim” adlı seyahat kültürü programını çok sevdiği çocuklarla birlikte 52 bölüm yaparak tamamladı. Halen TRT’nin Turizm ve Belgesel kanalı için seyahat kültürü programı “Kalk Gidelim”i yapmakta. Şu anda hazırlıklarını yaptığı Munzur El Veriyor belgeseliyle birlikte, ‘Ünye de Fatsa Arası‘ adlı Türkiye’nin ilk mizah belgeselini bitirdi. Ünye de Fatsa Arası’nın prömiyer galası İstanbul’da yapıldı. Yan yana, tatlı çekişme içinde yaşayan diğer ilçelerimiz için de bir dizi mizah belgeseller yolda, geliyor...
Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler
Beyoğlu’nun Kalp Atışları (Heart Beats of Beyoğlu) - 2012 .... Belgesel, 01:03:00
4. Malatya Uluslararası Film Festivali, Ulusal Belgesel Panoraması Bölümü, Gösterim. 2013

Ünye de Fatsa Arası - 2011

Yazarımızın eserleri için: https://www.dr.com.tr/Yazar/esra-alkan/s=264331