Genel Kurul Toplantı Sonucu

BAFDER Tolgahan Acar ile devam etme kararı aldı…

 

Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Olağan Genel Kurulu Toplantısı İstanbul Kadıköy’deki Dernek Binasında yapıldı.

Seçime 2017-2019 dönemleri arasında yönetim kurulu başkanlığını başarıyla yürüten Tolgahan Acar başkanlığında tek liste ile gidildi.

Kongre sonunda yapılan seçimde başkanlık görevine Tolgahan Acar seçildi.

Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin olağan genel kurulu Başkan Acar’ın açılış konuşması ile başladı.

Divan kurulunun önerilmesi ve oy birliği ile seçilmesinin akabinde Ulu Önder Gazi Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile gündem maddelerine geçildi.

Divan Kurulu Başkanlığına Av. Mahmut Bayrakçı, Başkan Yardımcılığına Sn. Bülent Arslan ve Üyeliklerine; Sadettin Alışkan ve Sefai Açıkgöz seçildi.

Geçtiğimiz dönem faaliyet raporunu sunmak üzere Başkan Tolgahan Acar davet edildi.

Başkan Acar:

 “30. yılını doldurmuş olan güzide derneğimizin 2017-2019 dönemleri arasında birlikte görev yaptığım tüm yönetim kurulu üyelerine bu dönem boyunca vermiş oldukları tüm hizmetlerinden dolayı kendilerine; ayrıca bu görevi üstlenirken Bafra'ya yıllarını vermiş ve her fırsatta bizleri engin tecrübelerinden faydalandırmaya çalışan değerli büyüklerimize bana ve ekibime verdikleri desteklerinden ötürü şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına teşekkürü bir borç bilirim.

Bu süre zarfında aramızdan ayrılmış olan kurucu üyelerimize, yönetimde görev alan büyüklerimize ve değerli üyelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu kutsal göreve aday gösterildiğimizde, duyduğumuz heyecanın yanı sıra bu kutsal görevin ne denli büyük sorumlulukları da beraberinde getirdiğinin bilinci içerisindeydik. Derneğimizin oturmuş düzeninin sürekliliğini sağlamayı ve bu düzenin yanında yeni projeler geliştirmeyi amaçladık.

Görev aldığımız dönemde, Onursal Başkanımız Sayın Bülent Arslan eşliğinde Bafra’da protokol ziyaretleri gerçekleştirip, kendimizi takdim ettik. Yönetim içerisinde görev dağılımları yapıp, kendimize projeler üretmeyi hedefledik. Bu bağlamda 3 temel kategoriyi esas aldık.

  1. Bafra hemşeri derneği olarak öncelikle Bafra’mıza hizmet edeceğimiz bir proje
  2. İstanbul’da yaşayan Bafralılar olarak buradaki gençlerimize yönelik projeler
  3. Ve birer Türk evladı olarak Türkiye’miz için sosyal sorumluluk projesi geliştirmeyi kendimize amaç edindik.

Bu bağlamda Bafra’da okuyan lise son sınıf öğrencilerini İstanbul’da ağırlayıp, Yeditepe Üniversitesi özel tanıtım programı düzenledik. Sayın Bülent Arslan beyefendi sponsorluğunda Büyük Kulüp’te Bafra pideli kahvaltı organize ettik.

Ayrıca, Bafra’mızdan gelen İstanbul’da bir üniversiteyi kazanmış olan gençlerimize “Hoş geldiniz Gençler” kahvaltısı organize ettik.

Ve tabii ki İstanbul’ da okumakta olan ve yeni mezun olan gençlerimizle Nişantaşı’nda kokteyl havasında bir network toplantısı gerçekleştirdik.

Kadıköy belediyesi iştiraki ile görme engelli vatandaşlarımız için “Benim okuyabilmek için sadece kulaklarım var..” sloganı ile Sesli Kitap Projesi geliştirmek üzere adımlar attık.

Bafra’da kurulan HA-Bİ-DER’in organize ettiği “Oyuncak Müzesi” için eşimizin dostumuzun çocuklarının kullanmadığı oyuncakları özenle seçip, kutulayıp; müzemize hediye ettik.

Süper amatör ligde yer alan İstanbul Bafraspor yönetimi ile vizyon toplantısı yapıp, kendilerine dünyada ve Türkiye’de yer alan amatör takımlar, yönetim şekilleri ve faydalanılan hibeler ile ilgili kılavuz hazırlayıp sunduk.

Üyelerimizin ve eşimizin dostumuzun yardımları ile toplanan okul kitaplarını yurdun her bir yanında bulunan okullara bağışladık.

Özetle, maddiyata dayanmayan ve maddiyattan daha kıymetli olan Bafra’ lı dayanışması ile birçok projede gönüllü bir şekilde yer aldık. Günün sonunda aldığımız teşekkür mesajları ile dünyanın en mutlu insanları olduk.

Yönetim olarak üyelik avantajları oluşturmaya çalıştık ve bu imkânlar dâhilinde 65 ve üzeri olan derneğimizin yaş ortalamasını 45’lere düşürerek derneğimize 20 yıl daha kazandırdığımızı düşünüyoruz.

Bu süre zarfında bizleri yalnız bırakmayan siz değerli büyüklerimize ve arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ederiz. Derneğimizin daha güzel projelere imza atması dileğiyle." dedi.

Devamında, sayman Ali Yumurtacı; Bilanço Gelir-Gider hesap durumunu ve Denetim Kurulu üyesi Lutfi Anlayışlı Denetim Kurulu Raporunu okudu. Okunan raporlar müzakere edilip uygun bulundu. Onursal Başkan Sayın Bülent Arslan, üyelerden Sayın Şükrü Köse, Sayın Ahmet Sezgin ve Sayın Hakan Acar söz alarak derneğimiz adına yapıcı ve derneğimizi daha üst çıtalara çıkarabilmek adına söz alıp, desteklerini sundular. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu ayrı ayrı oybirliği ile ibra edildi.

Yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi için daha önce hazırlanan adaylar tek liste  olarak tek tek okunup tanıtıldı. Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Balotaj Kurulu asil ve yedek üyelikleri için yapılan gizli oylama açık tasnif sonucunda aşağıda adı soyadı yazılı üyeler belirtilen yeni kurullara seçildiler.

Başkanlık görevine seçilen Tolgahan Acar tekrar göreve layık görülmenin aslında ne denli büyük bir sorumluluk olduğunu dile getirip, genel kurul huzurunda tüm üyelere teşekkürlerini sundu.

Acar, “1991 yılından bu yana yaptığı işler ve üzerine aldığı sorumlulukla Bafra'ya hizmet etmiş derneğimizi, yıllara sari edinilmiş tecrübelerin ışığında, günün teknolojik imkanlarını en iyi şekilde kullanarak, sosyal medyada hak ettiğimiz yeri bulmak, sadece İstanbul'da değil ülkemizin her köşesinde ve hatta dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan BAFRALI' ya ulaşmak için çıtayı en üst seviyelere taşımak, BAFRA sevgisini yeni nesillere aşılamak, iş birliktelikleri kurmak ama en önemlisi her işin "Sevgiyle Yapılması" hedefindeyiz.  Yönetimde görev alan eğitimli, dinamik, son derece kültürlü ve enerji dolu arkadaşlarımın katkıları ile hedeflerimize ulaşacağımıza, bir sonraki nesillere çok daha güçlü, çok daha adından bahsedilen, çok daha örnek alınan BAFDER yönetimi devredeceğimize inancım sonsuzdur. Bu vesileyle yeni dönemde tüm hedeflerimize ulaşma dileğiyle. Vizyon: Dernek yönetimimizin her kademesinde görev alan, bu topraklar üzerinde yetişen tüm yöneticilerin temel amacı, iyi bir yönetici olmak, memleketimiz Bafra'nın eğitimsel, kültürel gelişmesinde projeler üretmek ve uygulamak, Bafra'mızın menfaatlerini korumak kollamak, mesleğinde, ürettiklerinde, sanatında zirveye ulaşmış değerlerimizi hak ettikleri yerlere taşımak, iyi bir birey, iyi bir vatandaş ve işin özü iyi bir yönetici olmanın ötesinde ülkesine ve insanlığa örnek bir sivil toplum olduğumuzu göstermek, birbirimize destek ve yardımcı olmak, bize tevdi edilen görevleri eksiksiz yerine getirmek, BAFRALILAR KÜLTÜR ve YARDIMLAŞMA DENEĞİ ismine ve ARMASINA yakışır faaliyetlerin yapılmasında bireysel katkılarımızla yaratacağımız sinerji ile çıtayı daha yükseğe çıkarırken ATATÜRK ilkeleri doğrultusunda milletini ve bayrağını her şeyin üstünde tutan bir kurum olmak.  Diğer bir amacımız da, günün şartlarında yok olmaya yüz tutan hemşerilik, komşuluk ve hatta akrabalık ilişkilerinin canlandırılmasını sağlamak, müşterek kültürümüzün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunmaktır. Misyon: Dernek yöneticileri olarak üyelerle olan ilişkilerin geliştirilmesi, hemşeri meslek gruplarının oluşturulması, yaşlılara yardım, gençlere destek olacak faaliyetlerin öne çıkarılması. Çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenmesi, müzikle ilgili, dansla ilgili faaliyetler yapılması. Internet ortamında sadece ülke çapında değil dünya çapında temaslar kurularak benzer sivil toplum örgütleriyle faaliyetler yürütülmesi. Sosyal Medya, Ulusal ve yerel yazılı veya görsel basınla temaslar kurarak basın bültenleriyle çeşitli faaliyetler yaratılmalı." dedi.

Yönetim Kurulu asil üyeleri ; 
Tolgahan ACAR, M.Kürşat PEKŞEN, Ali YUMURTACI, Ebru Türköz ACAR,  Erdal ÇAKMAK, Sami KULAKSIZOĞLU, Aydın ÇELİK, Sanem SANCAR, Hasan Hüseyin YILMAZ

Yönetim Kurulu yedek üyeleri ;
Serdar KALAYCI, Hüseyin ÇİLOĞLU, Burak ANLAYIŞLI, Yeşim YILDIZ, Duran Can AYDIN

Denetim Kurulu asil üyeleri ;
Gökhan ÇAVUŞ, Gülce SÖZEN, Erhan SAĞLAM,

Denetim Kurulu yedek üyeleri ; 
Hızır Ali TUBAY, Şeref ATAKAN

Disiplin Kurulu’na seçilen asil üyeler;
Mete KOCA, Erdal KAYA, Oğuzhan MUSAOĞLU

Disiplin Kurulu yedek üyeleri;
Osman YILMAZ, Uğur DÜNDAR          

Balotaj Kurulu’na seçilenler asil üyeler;
Fevkiye Varol BİRLİK, Murat VAROL, Oğuzcan ERDURAN

Balotaj Kurulu yedek üyeleri ;
Emre BARAN, Barış ÖZDEMİR

Tolgahan ACAR - Yönetim Kurulu Başkanı
1983 Hannover / Almanya doğumlu, 2001 Bafra Anadolu Lisesi mezunu, 1 kız çocuk babasıdır. Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun, 2005 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Bilgi İşlem Koordinatörlüğü'nde Birim Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Çeşitli Sivil Toplu Kuruluşlarında üst düzey yönetici görevlerini yürütmektedir.

Erdal ÇAKMAK – Yönetim Kurulu Başkan Vekili
1973 bafra doğumlu,1990 Bafra Lisesi mezunu,2 çocuk babasıdır. 1996 YTÜ Gemi İnşaa ve Makinaları bölümü mezunu,1996 ile  2011 yılları arasında tersanede çalışmıştır.2011 yılında kurduğu Medgem mühendislik firmasında danışmanlık,çelik imalat sektöründe hizmet vermektedir.

Sami KULAKSIZOĞLU – Genel Sekreter
1977 Bafra doğumlu, 1996 Bafra Sağlık Meslek Lisesi, 2001 Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 2005-2007 yılları arası Ankara, 2007 yılından bu yana İstanbul Barosuna kayıtlı serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

Kürşat PEKŞEN – Başkan Yardımcısı
1990 Bafra doğumlu. 2008 yılı Bafra Anadolu Lisesi, 2014 yılı İTÜ Gemi İnşaatı Fakültesi mezunudur. Sedef Gemi İnşaatı A.Ş’ de çalışmaktadır. 2018-2020 yillari arasinda TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Genel Sekreteri olarak görev yapmıştır. Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonunda (SAMDEF) Arge’den sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev almaktadır.

Ali YUMURTACI - Sayman
1983 Bafra doğumlu, evli ve 1 kız çocuk babasıdır. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İşletme bölümü mezunu, 2014 den tarihinden itibaren topes  mali danışmanlık ofisinde mali müşavir olarak görev yapmaktadır.

Ebru Türköz ACAR – Yönetim Kurulu Üyesi
1977 Samsun Bafra doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Bafra’da tamamlamıştır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği bölümünden 1999 yılında mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek eğitime başlamıştır. Bu sürede Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. 2008 yılında doktora (Ph. D.) derecesini aldıktan sonra 2010 yılında Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim dalında öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. Halen Öğretim Üyesi ve Anabilim Dalı Başkanı olarak aynı fakültede görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Aydın ÇELİK - Yönetim Kurulu Üyesi
1978 kuşçular köyü Bafra doğumlu, 1990 da Kuşçular ilk öğretim okulundan mezun olmuştur. 2 kız babası. 1996 İstanbul'a gelmesinin akabinde Digital Baskı, Matbaa ve Reklam şirketi sahibidir. Özel ilgi alanı doğa sporlarıdır.

Sanem SANCAR - Yönetim Kurulu Üyesi
1993 Bafra doğumlu, Bafra Kızılırmak Lisesi’nden 2011 yılında mezun olmuş, lisans eğitimini 2016 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamlamıştır. 2016-2019 yılları arası İstinye Üniversitesi kurucu kütüphaneci olarak görev almış, 2019 yılında İstanbul Ayvansaray Üniversitesi bünyesine katılarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Hasan Hüseyin YILMAZ - Yönetim Kurulu Üyesi
1994 Samsun/Vezirköprü doğumlu, 2012 yılında Vezirköprü Anadolu Öğretmen Lisesi’nden mezun oldu. 2017’de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Halen Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Özel Hukuk alanında yüksek lisans yapmaktadır. Beşiktaş’ta mukim Libra Hukuk Bürosu’nun kurucu ortağı olup serbest  avukatlık yapmaktadır.

Serdar KALAYCI – Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
1981 yılında Bafra'da doğdu. 1992-1999 yılları arasında Bafra Anadolu Lisesi'ndeki öğrenimi sonrasında; 2000-2004 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Ekonometri bölümünde öğrenim gördü. 2006 yılında özel bir bankada iş hayatına başlamış olup; şu an finans sektöründe yer alan özel bir şirkette pazarlama müdürü olarak çalışmaktadır.

Hüseyin ÇİLOĞLU – Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
1986 doğumlu orta öğretim mezunu, Ümraniyede Parke satışı ve üretimi yapmaktadır. Evli ve 2 kız babasıdır.

Burak ANLAYIŞLI – Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
1984 Kadıköy doğumlu , Özel Kalamış Lisesi mezunu sonrasında Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İsletme eğitimi almıştır. Franchise cafe ve sonrasında gayrimenkul ve otomobil üzerine ticaret  ile uğraşmaktadır.

Yeşim YILDIZ – Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
1990 İstanbul doğumlu, 2008 yılı Kartal Anadolu Lisesi, 2012 yılı Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü mezunudur. Bir gıda firmasında Kalite Güvence Uzmanı olarak görevine devam etmektedir.

Duran Can AYDIN – Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
1998 Samsun Bafra doğumludur ilk, orta ve lise eğitimini Bafrada tamamlamıştır. 2017 yılından itibaren İstanbul Yeditepe üniversitesi işletme bölümünde öğrenim görmektedir. Öğrencidir.